UITBREIDEN NETWERK

Help ons de ADS-B dekking te verbeteren!

Het is mogelijk om uw eigen ontvanger aan te sluiten op het netwerk van Glidertracking

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:

  • De ontvanger heeft geen netwerk aansluiting, een computer is dan nodig voor het maken van een 30003 server output. De software van Glidertracking wordt geïnstalleerd op de computer waarmee de ontvanger verbonden is en waarop het 30003 protocol beschikbaar is. Onze software leest dit protocol en zet de data door naar de server.
  • De ontvanger heeft een eigen netwerk aansluiting welke compatibel is met het 30003 protocol en is bereikbaar via internet. Onze server kan hiermee verbinden en de data binnen halen. Hiervoor hebben wij uw (vaste) IP en poortnummer nodig waarop de ontvanger is verbonden. Het is nodig om in de firewall van uw modem/router de poorten naar de ontvanger open te zetten zodat deze via het internet bereikbaar is.
  • De ontvanger heeft geen netwerk aansluiting, een computer is dan nodig voor het maken van een 30003 server output. Onze server kan hiermee verbinden en de data binnen halen. Hiervoor hebben wij uw (vaste) IP en poortnummer waarop de server draait nodig. Het is nodig om in de firewall van uw modem/router/computer de poorten naar de software open te zetten zodat deze via het internet bereikbaar is.

Heeft u een ontvanger welke u met de server van Glidertracking wilt verbinden?
Laat ons dit weten via het contact formulier.

Wanneer uw ontvanger geen ingebouwde 30003 protocol server heeft kunt u door middel van een computer met hierop bijvoorbeeld de software ADSBscope een 30003 server draaien waarop de software van Glidertracking kan verbinden.